6 TIPOV AKO ZABIŤ SEBANEPRIJATIE V SEBE

Myslím si, že som škaredá.. Myslím, že by som mohla schudnúť.. Ach, ako mi to zase stoja tie moje vlasy.. A nemohla som byť radšej blondína? Jedno oko väčšie ako druhé, super. Od zajtra budem cvičiť. Takže ja si tie rifle už nezapnem, áno? Už sa na seba viac nechcem ani pozrieť! Sebaneprijatie nás (hlavne ženy) sprevádza na každom kroku. Myslím, že je čas s tým skončiť.

Vraj by sme mali počúvať to, čo o nás hovorí Boh.

Ruku hore, kto z vás si už aspoň raz také niečo povedal. . Vraj by sme mali počúvať to, čo o nás hovorí Boh. Vraj sme krásne, milované.. Všetko super, všetko pravda. Ale ako tomu uveriť ? A ako to žiť každý deň? Ako pochopiť a prijať, že si v sebe nesieme obraz samotného Boha – Otca? Fíha.. to je celkom veľká vec, nie? Skús sa nad tým zamyslieť, zastav sa.

A stvoril Boh človeka na svoj obraz, na Boží obraz ho stvoril, muža a ženu ich stvoril.

(GENEZIS 1, 27)

AKO SA TEDA PUSTIŤ DO BOJA A VYHRAŤ HO?

Zhrniem tu pár (verím, že užitočných) rád, ako čeliť týmto klamstvám.

1- MODLITBA

Jeremiáš v 33. kapitole píše : Volaj ku mne a vyslyším ťa a oznámim ti veľké, nevystihnuteľné veci, ktorých nevieš. Často si neuvedomujeme a teda ani nevieme o tom, aké sme v skutočnosti vzácne poklady. Boh nám sľubuje, že ak k Nemu budeme volať, On nám tieto vecí dá poznať. Povie nám o tom, ako šialene je do nás zaľúbený a ako veľmi sa mu páčime. No musíme k nemu volať! Jeremiáš 33,3 sa často označuje ako priama linka do neba. A ver mi, je dôveryhodnejšia a pravdivejšia ako linka detskej istoty alebo nejaká teta veštica.

Zdroj: Maria Sarahi photos

2- TVOJE SLOVO = TVOJA MOC

Prečo je to, čo o sebe povieš, tak veľmi dôležité? Ja ti to hneď vysvetlím. Vlastne, Písmo hovorí samo za seba..
Slová majú moc uzdravovať, ale aj ubližovať. (porov. Prís 12,18)
Z vašich úst nech nevyjde nijaké zlé slovo, ale iba dobré, na potrebné budovanie, aby prinášalo milosť tým, čo počúvajú. (Ef 4,29-30)
Boh stvoril celú nádheru sveta práve SLOVOM ! Teda slovo = moc. Narábaj s ňou zodpovedne. Boh nás pozýva žehnať, aby sme dostali dedičstvo požehnania, a varuje nás pred zlorečením. (porov. 1. Pt 3,9)

3- POZNAJ PRAVDU

Ježiš sa modlil: Posväť ich pravdou, tvoje slovo je pravda. (Jn 17,17) Je pochopiteľné, že o sebe nepoznáš pravdu, pokial nespoznáš Pravdu. Preto buduj vzťah s tvojím Tvorcom, aby si lepšie pochopila, ako a prečo ťa takto (úžasne!!) stvoril.

4- SVIATOSTI, SVIATOSTI, SVIATOSTI

Vraj čo rozviažeme na zemi, rozviaže sa aj v nebi. A čo zadržíme na zemi, zadržíme aj v nebi. Preto neváhaj “rozviazať” tvoje kĺbko pochybností o sebe vo svätej spovedi. Ježiš nám jasne povedal: Miluj svojho blížneho ako seba samého! No hups, ale veď ja nemilujem seba samú.. ako teda môžem milovať iných.. ? Svätá spoveď je úžasná v tom, že vďaka nej môžeme vyliať špinu a byť čistí. KRÁSNI. Noví. Svätá spoveď nás učí milovať nanovo. Dokonalou láskou.

V skutočnosti sa veci majú tak, že diabol sa trasie pred myšlienkou, že by si bola ochotná vzdať sa falošných predstáv o sebe. No v momente keď to spravíš, bude to 1:0 pre teba! A kde inde to lepšie spravíš, ak nie práve na mieste, kde sa sprítomňuje sám Ježiš? Ó áno! A nezabudni! Sýtiť sa Eucharistiou. Ježišom samotným. Dodá ti veeeľku silu v boji proti.. sebe samej? Nie. Proti zlému. Pretože náš boj nie je proti krvi a telu, ale proti kniežatstvám a mocnostiam, proti pánom sveta tejto temnosti a proti zlým duchom v nebesiach! (porov. Ef 6,12)

Zdroj: Maria Sarahi photos

5- NEVER KLAMSTVU!

Uvedomujem si krízu dnešného skriveného pohľadu na nás ženy, kedy spoločnosť veselo prezentuje, že krása, to je veľkosť 36 alebo radšej 34, a že byť viac neoblečenou ako oblečenou je úplne v poriadku. A akonáhle si dáš sukňu pod kolená a niekoho oči nepadnú pri pohľade na teba hneď do tvojho výstrihu, nemôžeš byť predsa normálna a mala by si sa hneď zatvoriť do kláštora! Milí naši “módni guru” – mýlite sa. Sme, aké sme. Sme stvorené Bohom, a teda sme stvorené veľmi dobre! Odráža sa na nás Božia kreativita, ktorá sa neopakuje už nikde inde na svete. Sme jedinečno-jedinečné. PROSÍM, never už tomu, čo do tvojho ja kričí zlo osobne. Diabol ešte nikdy pravdu nepovedal.

6- OBKLOP SA NÍM (JEŽIŠOM)

Všeobecne známych možností je mnoho. Nastav si tapetu na mobile, ktorá ťa bude inšpirovať k “selflove”, na viditeľné miesta si polep lístočky s citátmi z Božieho Slova, ktoré hovoria o kráse ženy, zruš kontakty z ľuďmi, ktorí nevidia a neuvedomujú si tvoju hodnotu.. A jeden vlastný tip ti prinášam aj ja.
Práve v súvislosti s touto krízou dnešného sveta ma Boh inšpiroval vytvoriť niečo, čo ti pomôže pripomenúť tvoju identitu ešte skôr, ako sa pozrieš do toho pre teba tak neobľubeného zrkadla.

Nastavujem ti dnes zrkadlo


Celé to začalo v jednom kostolíku, keď som v jeden bežný utorok sedela pred Sviatosťou. Riešila som s Ježišom čo by chcel odkázať ženám o ich kráse, a čo by sme spoločne vymysleli, aby bola ich cesta sebaprijatia jednoduchšia. Pre mňa osobne je čas strávený pri Eucharistii časom, kedy dostávam najviac nápadov a kedy vzniká väčšina mojich básní. A tak som otvorila svoj poznámkový blok, a začali sa písať verše. O tebe. Pozri na jej slová:

Som, kto som.
Som, aká som.
Stvorená Bohom. Stvorená jedným Slovom.
Mocným hlasom. A vo mne znie Ja som,
Ktorý som.
Nie som náhodným tvorom.
Som utkaná jedinečne, podľa žiadnych vzorov.
Každý detail tvorí celok toho,
kým som.
Som, kto som. Viem, kto som.
Som odraz, som podoba, som život Života.
Som Jeho tvár. Každá jedna bunka
môjho ja
má svoj jedinečný tvar.
Som múdra a šikovná.
Som krásna a hlboká.
Som vzácna, nie neschopná.
Som.. Som. Lebo, On je.
Takú, aká som, ma miluje.

Worshipster shop

Odkaz odkazov

A potom prišiel nápad dať tú najkrajšiu pravdu o tebe na vrch zrkadla. Že si stvorená jedným Slovom. A teda stvorená Bohom. A v tom je pre teba odkaz odkazov. Zrkadlá sme ručne dali dokopy, vymysleli im dizajn, vymysleli pekné balenie a šupli na shop. Dokonca sme k ním natočili aj promo. Budeme veľmi radi, ak si ho pozrieš, a zároveň ho budeš šíriť ďalej, aby sa táto pravda dostala čo k najviac ľuďom. Možno je to úplná maličkosť, no ak ti pomôže iba trošku k tomu, aby si si zakaždým pripomenula, aká si vzácna, tak to má zmysel a je to veľké víťazstvo ! Zrkadlá nájdeš tu.

Boh ma uzdravil z každého zranenia

Prečítaj si viac

Takže si to zhrnieme.
Myslím si, že som škaredá.. Myslím, že by som mohla schudnúť.. Ach, ako mi to zase stoja tie moje vlasy.. A nemohla som byť radšej blondína? Jedno oko väčšie ako druhé, super. Od zajtra budem cvičiť. Takže ja si tie rifle už nezapnem, áno? Už sa na seba viac nechcem ani pozrieť!

Som stvorená Bohom. Nesiem v sebe Jeho obraz. Som jedinečná a utvorená veľmi dobre! Som krásna so všetkým, čo si nesiem. Som múdra a šikovná. Som vzácna, nie neschopná. Som ! Lebo On je. Takú, aká som, ma miluje. A preto, chcem milovať aj ja seba. Amen!

Zdieľaj tento článok:

Share on facebook