AUTENTICKÉ SRDCE

Každý z nás sa už určite stretol s hlbokým významom slova selflove alebo teda každý z nás pozná i vie, že by sme mali byť sami sebou. Možno sme to počuli od ostatných alebo práve otázka neautentickosti sužuje našu mysel.

„Kto som? Som sám sebou?“ 
Dnes by som Vám nechcela dávať nudné kázania o tom, že všetci sme jedineční a krásni, hoc je to pravda, ale počúvame to toľkokrát a úplne v prázdnote, že sa to vykresľuje ako pochabá fráza. Chcem Vám z hĺbky vyniesť svetlo na povrch, aby ste mohli a chceli svietiť svojou autentickosťou. Tak čo myslím pod autentickosťou srdca?

Ako sa dnes cítiš?

Ako sa dnes v skutočnosti cítiš ? Ty! Nie, nepýtam sa ako ti je dnes v škole. Nepýtam sa,  či si sa vyspal, nepýtam sa akú máš náladu. Ako sa dnes cítiš? Cítiš sa milovaný? Nie? Mal by si to dať von. Z hĺbky na svetlo.
Ani si nedokážem predstaviť, čo každý z vás zažíva. Koľkokrát si musel zaprieť sám seba, koľkokrát vydržať tú neznesiteľnú bolesť, koľkokrát si schovával problémy za úsmev? Naozaj si to nedokážem ani predstaviť.
Vynes to na svetlo.

Tak znova. Ako sa dnes v skutočnosti cítiš? V hĺbke srdca. Možno prázdne, sklamane, možno len nevieš čo so svojím životom. Možno si úplne vyčerpaný, neviem. Ale chcem to počuť. Možno tomu neporozumiem, možno to ani nedokážem pochopiť, ale chcem, aby si vedel, že ma to úprimne zaujíma. Tvoje autentické srdce.

Tvoje autentické srdce sa možno dnes pýta, či si hodný trošku pozornosti a lásky.

Každý z nás si nosí mnoho masiek, ktoré dennodenne prekrývajú našu dušu. Čosi ako orbitály, keď vznikajú väzby. Nie, nie, nebudem tu pliecť chémiu, ale nepríde ti, že občas.. občas nie si to ty, pretože sa túžiš zapáčiť ostatným? Nechcem to viac ani rozoberať, už si predsa dosť veľký.

Tvoje autentické srdce sa možno dnes pýta, či si hodný trošku pozornosti a lásky. Tvoje autentické srdce možno len túži, aby si niekto všimol, že nie si tak ok. A možno tvoje autentické srdce len túži, aby ho niekto vypočul. A keď ti tento prejav bude na nič, tak prosím, nech ti je aspoň malinkým dôkazom, že si zaslúžiš lásku a pozornosť.

Každopádne, neviem čo sa ti deje v tvojom živote a neviem ako dlho si silný, ako dlho si silná. Si bojovník. Si bojovníčka. A tvoje autentické srdce bude potešené. Znova a znova.
Prosím, nehanbi sa. Nehanbi sa za seba, svoje pocity, svoje ja. Nehanbi sa.
Znova. Nehanbi sa.

Zdroj:Unsplash.com

Vtedy budeš meniť svet.

Ak necháš svoje srdce žiariť autentickosťou, teda ak budeš šťastný, budeš pískať, skákať, vrieskať od radosti a naopak v tých najväčších bolestiach budeš zúfalo plakať s pocitom, že ti je absolútne jedno kto si čo myslí, vtedy budeš meniť svet.

Vtedy vytvoríš pre ľudí prirodzený domov, kde si budú môcť oddychnúť od seba, svojich masiek a.. a čo ak práve kvôli tebe si uvedomia, že sú krásne stvorení a prestanú konečne žiť v klamstve. Priestor, kde sa budú cítiť slobodne.

Môže kresťan navštevovať psychológa?

Prečítaj si viac

Vážené srdcia, na záver mám iba jedno. Ak Ti to dnes nikto nepovedal… som rada, že si tu. S nami. Som rada, že si sa odvážil byť sám sebou v situáciach, kde by bolo jednoduchšie skryť svoju tvár do dlaní.
A ak by ste si naozaj nič neodniesli z tohto prejavu, iba chcem, aby ste vedeli, že na Vás skutočne záleží.
Vždy totiž záležalo na autentických srdciach. I na všetkých všeobecne.

Zdieľaj tento článok:

Share on facebook